ACI Marina Split

tilbake til Marinaer

43°30.10′ N – 16°26.00′ E

Adresse: Uvala Baluni bb, 21000 Split
Tlf: +385 021 39 85 99
Fax: +385 021 39 85 56

Marinaen er åpen året rundt. Den ligger i det sørvestlige hjørnet av Splits havn.

Ankomst:
Landemerker ved ankomst til byen inkluderer klokketårnet til katedralen St. Doimus og det steinete Sustipanpunktet. Det er ingen spesielle farer her, men vær oppmerksom på de mange fergene som kommer inn og ut av havnen.

Fortøyning:
Det er 360 fortøyningsplasser. Marinaen er beskyttet av en lang, L-formet molo.

Fasiliteter:
Fasiliteter inkluderer et resepsjonskontor, et vekslingskontor, tilkobling for vann og strøm, dusjer og toalett, telefoner, en restaurant, en kafé/bar, vaskeri, ulike butikker, parkering og seileklubber. En drivstoffstasjon ligger i nærheten av innseilingen til marinaen. Marinaen er utstyrt med en heis (10t) og opphaling.

I området:
Split er den største byen i Dalmatia og er et viktig kulturelt, økonomisk, turist og sportssenter. Byen har badeplasser, mange hoteller og sportsfasiliteter. Over byen ligger fjellet Marijan med furuskoger, middelhavsplanter, en dyrepark og tre kirker fra Middelalderen. Byen har utviklet seg rundt det Diocletian palasset til den romerske keiseren Diocletian. St. Franjo kirke (13.århundre) ligger ved stranden. Det arkeologiske museet er et av de rikeste i Kroatia; det er også mange andre museer her: maritimt, etnografisk, nasjonalt, osv. I juni arrangeres musikkfestivalen, og i juli arrangeres Split sommerfestival.

tilbake til Marinaer

Copyright notice:this text is copyrighted by us and it is allowed to copy it only if you clearly indicate our autorship somewhere on the same page together with a link back to our site