Når man bør leie i Kroatia

April, mai
Denne tiden kan være veldig vakker og mye billigere enn de andre utleiemånedene i Kroatia. Det er mye mindre turister men det kan være litt komplisert.Været varierer hvert år, og hvis du bestiller på forhånd, kan du ende opp med et par dager med vind og regn, i stedet for sol og varme. Vanntemperaturene er vanligvis ok for å svømme, men bare på solskinnsdager. Dersom du blir overrasket av regn, kan du utforske våre andre spesialiteter, i stedet for havet.

Juni
Juni er alltid veldig solfylt og mindre folksom enn juli og august. Mange velger å legge ferien sin til starten av juni, mens skolene fortsatt er åpne. Vi anbefaler virkelig denne måneden for å utforske vår vakre kyst og øyene i detalj. Havet er varmt nok og det er nok plass i marinaene til at du kan besøke alle øyene du ønsker.

Juli, august
Høysesongen er alltid full av turister i Kroatia, særlig på havet. Marinaene er fulle og dersom du ønsker å besøke alle stedene du planla, må du komme før 2 til 3 om natten for å reservere plassene. Vanligvis kan du ikke gjøre det over telefon, og man baserer seg på prinsippet“først til mølla". Havet er veldig varmt, og selv om det ofte er sterk vind eller noen få regndråper, kan du svømme når du vil. En annen fordel er at alt er åpent på øyene og du kan utforske mange interessante, lokale tavernaer.

September, oktober
September er den best tiden å besøke dette vakre lander dersom du ser etter fint vær, varmt hav relativt vakre og rolige øyer. Du kan finne en yacht i siste liten til en god pris, og området vil ikke være overfylt av mange andre yachter som i høysesongen, selv om det er akkurat nok folk til at du føler at du er på ferie.